Ексклюзиви
субота, 05 липня 2014 11:02

Ратифікацію Угоди України з ЄС затягує Росія - ЗМІ

Ратифікацію Угоди України з ЄС затягує Росія - ЗМІ

Ратифікаційний пакет Угоди про асоціацію з ЄС вже практично підготовлений. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в Кабінеті міністрів.

Згідно з повідомленням, Кабмін зможе передати документи президенту вже наступного тижня.

Однією з основних причин затягування ратифікації може бути позиція РФ: навіть після підписання Україною та ЄС Угоди про асоціацію воно, як і раніше, залишається серйозним подразником для Росії, приводом для погроз і шантажу, - пише видання.

Така ситуація "вельми напружує деякі європейські столиці". До недавнього часу вони намагалися умовити Київ відтермінувати підписання угоди, - сказано в статті.

Як стверджують дипломатичні джерела, якби українська сторона не погодилася на тристоронні консультації Україна-ЄС-Росія з приводу реалізації Угоди про асоціацію, торжество євроінтеграції 27 червня для України не відбулося б.

Тепер європейці переконують Київ відстрочити ратифікацію.

Водночас, за наявною інформацією, "у разі різкого погіршення ситуації" Київ має намір ратифікувати Угоду про асоціацію негайно.

Як відомо, 27 червня 2014 Україна повністю підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Підпис від України під економічною (заключної) частиною Угоди поставив президент Петро Порошенко і лідери всіх країн-членів ЄС. Разом з Україною свої угоди підписали Молдова і Грузія.

Спеціального "плану" для ратифікації Угоди про асоціацію не потрібно - зокрема, Молдова ратифікувала свою угоду з ЄС на третій робочий день після підписання.

Відповідно до закону про міжнародні договори, має бути підготовлений певний стандартний "ратифікаційний" пакет документів. Цим займається МЗС.
Міністерство також погоджує цей пакет з іншими міністерствами і відомствами, а потім вносить відповідне подання президенту.

Глава держави, у свою чергу, робить подання до парламенту, після чого Верховна Рада приймає закон про ратифікацію міжнародного договору.

Президент України Петро Порошенко 2 червня доручив Міністерству закордонних справ у найкоротші терміни підготувати і погодити з ЄС ратифікацію Угоди про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «Ратифікацію Угоди України з ЄС затягує Росія - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути