пʼятниця, 25 липня 2014 10:01

Розширені санкції Євросоюзу щодо Росії діятимуть відсьогодні

Розширені санкції Євросоюзу щодо Росії діятимуть відсьогодні
Фото: www.gazeta.lviv.ua

З 25 липня 2014 Рада Європейського союзу введе нові санкції щодо Росії.

Як повідомляється, санкції будуть розголошені після того як, вони будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС. Про це повідомляється на сайті Ради, передає Новий регіон.

"Правові акти, пов'язані з розширенням санкцій, набудуть чинності після письмової процедури та опублікування в Офіційному журналі ЄС 25 липня", - йдеться в документі.

Крім того, в документі повідомляється, що комітет обговорив додаткові заходи з обмеження торгівлі та інвестицій в Крим і Севастополь.

Раніше Комітет послів 28 країн - членів Євросоюзу схвалив на засіданні в Брюсселі розширення чорного списку фізичних та юридичних осіб з Росії та України.

Нагадаємо, 16 липня в бельгійській столиці відбувся саміт ЄС, на якому лідери спільноти вже прийняли рішення про деяке розширення санкцій, не переходячи до обмежувальних заходів торгово-економічного характеру. Лідери ЄС доручили ЄК до кінця поточного місяця підготувати розширення чорного списку, куди відтепер увійдуть російські та українські організації та фізичні особи, які "матеріально або фінансово підтримували дії, що підривають територіальну цілісність України".

Саміт ухвалив також рішення тимчасово призупинити реалізацію в Росії нових проектів по лінії Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Крім того, було вирішено переглянути всі програми сприяння Росії, які фінансуються з бюджету ЄС.

Саміт доручив ЄК і зовнішньополітичній службі ЄС представити пропозиції з блокування будь-яких видів інвестицій в економіку Криму і закликав "всі фінансові інститути утримуватися від фінансування проектів, які прямо чи опосередковано визнають входження Криму до складу РФ".

Раніше дипломатичне джерело повідомило, що глави держав і урядів 28 країн Євросоюзу можуть зібратися до 1 серпня у Брюсселі для прийняття рішення про введення санкцій "третьої фази" (торгово-економічні заходи проти цілих секторів економіки) щодо Росії.

Зараз ви читаєте новину «Розширені санкції Євросоюзу щодо Росії діятимуть відсьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути