неділя, 27 березня 2022 00:03

Рашисти "денацифікували" меморіал жертвам Голокосту - Зеленський

Рашисти "денацифікували" меморіал жертвам Голокосту - Зеленський
Володимир Зеленський привітав Національну гвардію України з її Днем і подякував їй за захист держави та українців. Фото: novynarnia.com

Україна потребує більше літаків, танків та протиракетної оборони для захисту від російських військ, заявив Володимир Зеленський. Також розповів про новий злочин окупантів - атаку на меморіал жертвам Голокосту поблизу Харкова.

Про це повідомив президенту своєму зверненні.

Глава держави розповів про новий злочин рашистів. Біля Харкова російські війська "денацифікували" меморіал жертвам Голокосту – в Дробицькому Яру. В роки Другої світової війни в там нацисти розстріляли близько 20 тис. людей. Через 80 їх вдруге вбила Росія.

"Буде відповідальність. Так само, як і 77 років тому. Скоріш за все, не у Нюрнберзі. Але сенс буде аналогічний. Ми гарантуємо", - підсумував президент.

Також Зеленський 26 березня двічі говорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою про біженців, які знайшли захист у Польщі. І про необхідність посилення нашої спільної безпеки.

"Ціна безпеки України - це літаки для України, танки, протиракетна оборона, протикорабельна зброя. Це те, що є у наших партнерів", - заявив президент.

Також наголосив, що партнерам потрібно активізувати допомогу України. Бо це безпека Європи. Про це домовлялися в Києві, коли троє премʼєрів східноєвропейських країн, а також пан Качинський, прибули в нашу столицю ще в середині березня.

Міністр закордонних справ та міністр оборони України зустрілися в Польщі з колегами зі Сполучених Штатів і президентом США Джо Байденом.

Зеленський наголосив, що Україна єдина у прагненні жити вільно, незалежно. Це доказує реакція населення міста Славутич, коли туди зайшли російські загарбники. Там їх зустріли так само, як і на півдні нашої країни, як і на сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - Дуді: Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців

Також президент у своєму зверненні привітав Національну гвардію України з її Днем і подякував їй за захист держави та українців! Вручив нагороди бійцям Нацгвардії, які відзначились в боях з російськими окупантами. Присвоїв звання бригадного генерала пʼятьом полковникам Нацгвардії. З початку повномасштабної війни вже 476 бійців Нацгвардії відзначені державними нагородами.

Зеленський заявив, що деблокувати Маріуполь неможливо без достатньої кількості танків, іншої бронетехніки та обовʼязково літаків.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти "денацифікували" меморіал жертвам Голокосту - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути