субота, 30 листопада 2013 14:52

Рано чи пізно ЄС втягне нас у свою орбіту - Видрін

Рано чи пізно ЄС втягне нас у свою орбіту - Видрін

Президент Віктор Янукович може підписати Угоду про асоціацію у грудні цього року. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав політолог Дмитро Видрін.

Він пояснив, що саміт у Вільнюсі проходив незадовго до святкування Різдва на Заході, яке припадає на 25 грудня. "Напередодні цього свята трапляються дива. Може бути все: від підписання Угоди до прийняття дорожньої карти. Зараз скажуть, що наступний тиждень — це узгодження умов підписання, другий — компенсацій по пенсіях та зарплатах, третій— сумісної тарифної політики", - зазначив експерт.

За словами політолога, Європа зацікавлена в Україні не менше, ніж ми в ній. "У світі працює закон тяжіння великих геополітичних мас. Поряд із Україною є таке утворення, як Європейський Союз. Рано чи пізно він втягне нас у свою орбіту. Тут є геополітичний аспект. Будь-яка асоціація мріє наростити м'язи. Україна як найбільша за територією європейська країна дає додаткові можливості ЄС", - наголосив Видрін.

Він пояснив, що Європа надірвалася у спробах "перетравити" людей, які їй чужі за культурою, традиціями і навіть кольором шкіри. "Ми ближчі європейцям за багатьма параметрами. Додавання великої країни зі значною територією доповнить технологічні можливості єврозони. Для їхньої економіки це — на вагу золота. Не варто акцентувати увагу на складнощах і втратах на шляху в Європу. Не треба говорити, що в Естонії 20 відсотків населення виїхали на заробітки, а в Болгарії щодня відбувається самоспалення,бо не здатні платити за квартиру за новими тарифами. Маємо казати: "Багато болгарських студентів навчаються в хороших університетах Німеччини", - зауважив політолог.

Повню версію інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Рано чи пізно ЄС втягне нас у свою орбіту - Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути