середа, 16 травня 2007 12:28

Райс не змогла переконати Росію щодо ракет у Чехії та Польщі

Офіційний візит до Росії держсекретаря США Кондолізи Райс завершився 15 травня. В ході переговорів РФ і США підтвердили прихильність двосторонньому партнерству, не дивлячись на збереження серйозних розбіжностей з питань розміщення елементів системи ПРО, статусу Косово і cкладнощі у відносинах між Росією і країнами Євросоюзу.

Під час зустрічі з Кондолізою Райс російський президент Володимир Путін підтвердив, що позиція Росії відносно планів США розмістити елементи системи в Європі залишилася незмінною, розповів РІА "Новости" глава МЗС РФ Сергій Лавров. Росія виступає проти розміщення елементів американської протиракетної оборони в Польщі і Чехії, оскільки вважає недостатніми пояснення США, що ПРО потрібна для захисту Америки від іранських і північнокорейських балістичних ракет.

У свою чергу, Райс заявила, що США не мають наміру відмовлятися від своєї точки зору на цю проблему. "США повинні мати можливість рухатися вперед і використовувати технології для самооборони. Так ми і поступимо", - сказала Райс журналістам у вівторок в американському посольстві в Москві. Вона підкреслила, що США не дозволять кому-небудь "накласти вето" на плани США по забезпеченню безпеки країни.

Проте, переговори по ПРО продовжуватимуться. США і РФ вирішили провести восени в Москві переговори з цього питання у форматі "два на два" (міністри оборони і закордонних справ двох країн).

Після вечірньої зустрічі з російським міністром закордонних справ Райс також пообіцяла приїхати до Москви восени разом з шефом Пентагону Робертом Гейтсом для того, щоб ще раз обговорити проблему установки систем,, пише Newsru. 
Зараз ви читаєте новину «Райс не змогла переконати Росію щодо ракет у Чехії та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути