Ексклюзиви
понеділок, 13 травня 2019 02:29

Радник Зеленського Апаршин заявив, що від Мінського формату відмовлятися не будуть

Радник Зеленського Апаршин заявив, що від Мінського формату відмовлятися не будуть
Апаршин прокоментував "мінський формат". Фото: РБК

Радник Володимира Зеленського з питань оборони Іван Апаршин заявив, що Мінський формат наразі, фактично, не працює, але відмовлятися від нього буде некоректним.

"Позиція залишається незмінною, але ж це позиція не президента Зеленського. Це позиція, яку я в разі необхідності буду йому пропонувати. Мінський формат сьогодні не працює. Але сказати сьогодні, що ми від нього відмовляємося, буде некоректно по відношенню до наших партнерів. Ви ж чули вчора заяву Курта Волкера? Він учора заявив позицію, близьку до нашої — російські війська мають піти з території Донбасу. Після цього кордон з РФ має бути перекритий ... українською армією або миротворчими силами ООН. А далі вже підготовчий механізм до повернення туди українського права і вибори за українськими законами", - сказав Апаршин в інтерв'ю Громадському.

Він наголосив, що питання гарантування безпеки на Донбасі є ключовим для врегулювання ситуації. "Поки кордон не буде перекритий, все інше може бути розглянуте, але це не буде ефективним", - заявив радник Зеленського.

Водночас, за його словами, виникне проблема, що робити з тими людьми, які вбивали українських військовослужбовців і цивільне населення на Донбасі.

"Це, на мій погляд, найскладніше питання — як відділити тих людей, які вбивали, і тих людей, які десь помилилися. Це буде процес не за один день, тривалий", - переконаний Апаршин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі запропонували несподіваний план щодо Донбасу

З моменту укладання угоди фактично над її виконанням працювала лише українська сторона. Верхівка Російської Федерації та керовані нею бойовики показали суцільний саботаж взятих на себе зобов'язань.

Зараз ви читаєте новину «Радник Зеленського Апаршин заявив, що від Мінського формату відмовлятися не будуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути