Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2020 16:37

Радник Єрмака прокоментував діяльність каналів Медведчука

Радник Єрмака прокоментував діяльність каналів Медведчука
Президент має певний ціннісний набір усередині себе. Він промовляє це публічно. Фото: "Уніан"

Служба безпеки України проаналізувала діяльність телеканалів холдингу "Новини" Віктора Медведчука, а саме "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Про це заявив радник глави Офіса президента Михайло Подоляк, пише "Бабель".

"Я не сумніваюся, що СБУ ефективно провела аналіз того, що відбувається на цих каналах. Далі ми заходимо в представлення цього аналізу в судах. Це повинні робити інші правоохоронні органи, але чомусь не роблять", - сказав він.

Журналісти пригадали йому заяву президента Володимира Зеленського про те, що "таким людям, як Медведчук, не можна давати монополізувати українське телебачення". На що Подоляк відповів:

"Ми ж не в авторитарній державі живемо. Президент має певний ціннісний набір усередині себе. Він промовляє це публічно. А далі починає працювати стандартна держава: силовики, прокуратура, та сама СБУ, які повинні документально довести порушення закону, неправильне фінансування. На жаль, цього не зробили. І не президент це має робити, а конкретні виконавці", - зазначив радник глави ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти пікетували канал "112 Україна" з вимогою до Медведчука "замовкнути"

Холдинг "Новини" об'єднує телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK, що формально належить бізнесменові, нардепу від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тарасові Козаку. Реальний контроль над медіаресурсом приписують голові політради цієї партії, нардепу Вікторові Медведчуку.

Згідно з моніторингом, проведеним виданням "Детектор медіа", на телеканалах холдингу "Новини" - "112 Україна", NewsOne і ZIK - найчастіше поширюються меседжі, співзвучні з російською пропагандою, фіксуються порушення журналістських стандартів, просування інтересів Кремля й "Опозиційної платформи", виправдання російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Радник Єрмака прокоментував діяльність каналів Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути