вівторок, 30 березня 2021 14:39

Рада засудила агресію Росії. Проголосували всі, крім ОПЗЖ

Рада засудила агресію Росії. Проголосували всі, крім ОПЗЖ
У вівторок Верховна Рада зібралася на позачергове засідання. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

Верховна Рада України вимагає від Російської Федерації негайно припинити бойові дії на Донбасі.

За постанову у зв'язку з ескалацією російсько-українського збройного конфлікту проголосували 308 народних депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Проголосували всі фракції і групи - "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", групи "Партія "За майбутнє" і "Довіра" - крім ОПЗЖ. 44 депутати фракції були відсутні в залі.

"З 20 лютого 2014 року триває збройна агресія РФ проти України, внаслідок якої окуповано Автономну Республіку Крим і місто Севастополь та частину Донецької і Луганської областей України, загинули понад 13 тисяч громадян України і понад 30 тисяч поранено, зруйновано інфраструктуру цілого регіону, мільйони українських громадян були змушені покинути свої оселі", - йдеться у тексті.

Український парламент "вимагає від РФ негайно припинити бойові дії і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, повністю виконати свої міжнародні зобов'язання і вивести з України свою армію, найманців, збройні формування, які вона очолює, забезпечує та фінансує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчак розповів, скільки російських солдат топчуться по окупованому Донбасу і Криму

"Закликати світове співтовариство, парламенти іноземних держав і міжнародні парламентські організації засудити агресивну політику РФ щодо України, продовжити та посилити міжнародний політичний та економічний тиск на РФ з метою припинення агресії, виведення іноземних військ і озброєння з території України до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться у заяві.

Сьогодні Верховна Рада зібралася на позачергове засідання.

26 березня в районі селища Шуми в Донецькій області російські війська обстріляли з мінометів українські позиції. Через обстріл загинули 4 українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Рада засудила агресію Росії. Проголосували всі, крім ОПЗЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути