четвер, 05 липня 2018 11:07

Рада запустила "єдине вікно" на митниці

Рада запустила "єдине вікно" на митниці
"Єдине вікно" запроваджує електронний обмін інформацією між митницею та іншими структурами, бігати по кабінетах більше не потрібно. Фото: p-p.com.ua

Парламент ухвалив законопроект про запровадження механізму "єдиного вікна" на митниці.

Документ підтримали 254 парламентаря.

Автори документа наголошують, що створення та використання механізму "єдиного вікна" для міжнародної торгівлі визнається кращою світовою практикою, сприяє міжнародній торгівлі, підвищує інституційні спроможності державних органів.

Він передбачає зміни до Митного кодексу України, де прописуються визначення поняття "механізм "єдиного вікна" та порядок його реалізації.

Встановлюється норма щодо здійснення випуску товарів, що ввозяться на митну територію України (зокрема з метою транзиту) тільки після проведення передбачених для кожного товару санітарних, фітосанітарних заходів. Зобов'язує ДФС оприлюднювати на своєму сайті список товарів, щодо переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони або обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митниця намагається ускладнити ввіз євроблях

На сьогоднішньому пленарному засіданні Верховна Рада планує звільнити старих членів ЦВК, термін повноважень яких сплив 4 роки тому, і призначити нових.

Зараз ви читаєте новину «Рада запустила "єдине вікно" на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути