Ексклюзиви
пʼятниця, 11 вересня 2009 10:55

Рада заборгувала АероСвіту 800 тисяч гривень

Рада заборгувала АероСвіту  800 тисяч гривень

За підсумками перших семи місяців 2009 року виявилося, що багато народних депутатів перевищили норми витрат по авіаперельотах і телефонних переговорах, повідомляє видання Дело.

Ці блага, пише Дело, витягнули з держбюджету понад норму близько 1 млн грн. Згідно з розпорядженням регламентного комітету Верховної Ради, на рік кожному депутату повинні компенсувати телефонні розмови на суму не більше 5 тисяч грн. Однак частина депутатів не вкладаються у цю норму.

Зокрема, депутат Сергій Ківалов уже проговорив 12 тисяч грн.

Також у трійці лідерів з тривалості телефонних переговорів з країнами ближнього і далекого зарубіжжя значаться депутат від НУ-НС Станіслав Аржевітін і бютівець Сергій Осика.

Дело пише, що вони наговорили по телефону по 9 тисяч грн. кожен. За ними в рейтингу любителів поговорити йде впливовий регіонал Сергій Льовочкін - він за вісім місяців проговорив 8 тисяч грн., а його найближчий соратник - депутат Юрій Бойко - на 500 грн. менше. У члена фракції НУ-НС Анатолія Матвієнка такі ж показники.

Однак Дело зазначає, що набагато більших втрат бюджет зазнав від авіаперельотів народних депутатів. З минулорічного списку в цьому році до числа розтринькувачів перекочували лише нунсівці Андрій Парубій, Олександр Клименко, Ярослав Кендзьор та регіонал Сергій Ківалов. Минулого року чемпіоном з польотів був Клименко. Він налітав у Донецьк і назад на 117 тисяч грн. Цього року за сім місяців парламентарій витратив на авіаквитки вже 69 тисяч грн.

За кількістю злетів і посадок відзначився й бютівець з Одеси Володимир Лемза. Він з початку року злітав до рідного міста й назад 53 рази при нормі чотири польоти на одного депутата. Через нього Верховна Рада тепер винна авіакомпаніям 80,5 тисяч грн. У тому ж напрямку літає і Ківалов. Він злітав на батьківщину за державний рахунок всього 38 раз за 7 місяців. За це управлінню справами Верховної Ради потрібно викласти 57 тис. грн.

Соратник Ківалова по партії Василь Кисельов також надає перевагу літакам. З початку року на польоти до Криму і назад він витратив 71 тисяч грн. Нунсівець Андрій Парубій вже другий рік поспіль значиться в списку завзятих авіапасажирів, зазначає Дело. І якщо за весь 2008 рік він налітав до Львова 65 тис. грн., то за січень-липень цього року до цієї суми додалося ще 70 тисяч грн.

Депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор, який літає також до Львова, має борг у 60 тисяч грн. Його земляк з БЮТ Степан Курпіль також заборгував авіакомпаніям 44 тисяч грн. Він пояснив свої польоти виключно виробничою необхідністю. "Я не літаю в особистих цілях, а тільки в суспільних - їжджу у свій округ у Львові, де мені потрібно бути кожного тижня", - заявив парламентарій.

У регламентному комітеті зазначають: через часті перельоти депутатів з"явилася заборгованість парламенту перед авіакомпаніями. У МАУ суму боргу не оголошують. Водночас, авіакомпанія АероСвіт суму заборгованості назвати не посоромилася. "З січня по липень 2009 року парламент заборгував нам 800 тисяч грн.", - зазначив директор відділу зі зв"язків з громадськістю компанії АероСвіт Володимир Гайдаш.

Нагадаємо, минулого року рекордсменом з тривалості телефонних переговорів з країнами ближнього і далекого зарубіжжя став регіонал Сергій Ківалов. Він витратив на розмови 23 тисячі гривень при річній нормі в 4,8 тисячі.

Дело
Зараз ви читаєте новину «Рада заборгувала АероСвіту 800 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути