Ексклюзиви
вівторок, 12 листопада 2019 14:14

Рада взялася за "майданчики Яценка"

Рада взялася за "майданчики Яценка"
Посередництво пов'язували з нардепом Антоном Яценком.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект 2047-д, який пропонує ліквідувати діяльність так званих "майданчиків Яценка", що заробляли на посередництві між оцінщиками майна та електронною базою Фонду держмайна.

"За" проголосували 378 нардепів.

Доопрацьований законопроект авторства "слуги народу" Данила Гетьманцева пропонує з 1 січня 2020 року запровадити нову модель оцінки об'єктів нерухомості.

Передбачається, що вона дозволить проводити автоматичну оцінку в максимально короткі строки та прискорить процедуру укладення правочинів з нерухомістю.

Будь-яка особа зможе отримати довідку про автоматичну оцінку об'єкта нерухомого майна і на її підставі укласти угоду щодо цього об'єкта.

У випадку незгоди з вартістю, визначеною модулем автоматично, особа матиме право звернутись до оцінювача і провести оцінку в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі, як це відбувається сьогодні.

За довідку доведеться заплатити 52 грн, а за реєстрацію звітів про оцінку та інформації з них до Єдиної бази звітів про оцінку – близько 300 грн. Ці кошти, за задумом, поповнюватимуть державний бюджет.

Також нотаріуси отримають право безоплатного доступу до бази для перевірки довідок та звітів про оцінку.

Інформація з бази звітів про оцінку буде відкритою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков "взув" Киву

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження, в якому перевірить, чи отримували 11 нардепів "Слуги народу" по $30 тис. за голосування проти законопроекту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості на засіданні фінансового комітету.

Суть схеми полягає в діяльності електронних майданчиків (посередників між оцінщиками майна та електронною базою Фонду держмайна), які пов'язують із народним депутатом Антоном Яценком.

Зараз ви читаєте новину «Рада взялася за "майданчики Яценка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути