вівторок, 18 травня 2010 17:16

Рада впустила на територію України іноземні збройні формування

Рада впустила на територію України іноземні збройні формування

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2010 р для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

За це рішення проголосували 394 народних депутата.

Міністр оборони України Михайло Єжель вважає, що навчання сприятимуть підвищенню бойової готовності та боєздатності збройних сил України.

"В ході цих навчань, будуть виконуватися навчання з виходом кораблів в море, польотів авіації та володінням бойовою технікою", - зазначив Єжель.

Лише КПУ не планувала підтримувати законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у військових навчаннях.

У коментарs Gazeta.ua екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, сказав, що це буде перший випадок об'єднання коаліції та опозиції.

Як повідомлялося, у відповідному законопроекті президент України Віктор Янукович запропонував парламенту дозволити допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в україно-польсько-канадсько-литовських навчаннях "Кленова Арка - 2010", багатонаціональних навчаннях "Бар'єр - 2010", "Світла Лавина - 2010 ", українсько-словацьких навчаннях" Слов'яни за мир - 2010 ", українсько-румунських навчаннях "Козацький Степ - 2010", українсько-американських навчаннях "Сі Бриз - 2010", українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент- 2010".

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Рада впустила на територію України іноземні збройні формування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути