Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 11:25

Рада візьметься за недоторканність "опоблоківця" Бакуліна

Рада візьметься за недоторканність "опоблоківця" Бакуліна
Євгена Бакуліна підозрюють за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів". Фото: glavcom.ua

Верховна Рада 15 березня може розглянути подання на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.

Про це повідомив спікер Андрій Парубій на погоджувальній раді.

"Сьогодні минає останній день із передбаченого регламентом Верховної Ради 20-денного терміну для підготовки комітету з питань регламенту подання від генпрокурора щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича. Сьогодні має відбутися засідання комітету. Сподіваюся, цього тижня ми зможемо це питання розглянути", - сказав Парубій.

Він наголосив, що нардепи повинні відповідати за свої злочини перед судом, як усі інші громадяни.

"Питання про зняття недоторканності може стояти у четвер", - додав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойку можуть оголосити підозру за двох "розкладів"

Генеральний прокурор Юрій Луценко 16 лютого направив у Верховну Раду подання на дозвіл притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Євгена Бакуліна. Його підозрюють за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів".

2007-го та в 2010-2014 роках Бакулін обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". Після Революції гідності його арештували у справі про розкрадання державного майна і коштів в особливо великих розмірах. За місяць Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу у 10 млн грн замість 1,5 млрд. Того ж року справу закрили, а обвинувачення зняли.

Зараз ви читаєте новину «Рада візьметься за недоторканність "опоблоківця" Бакуліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути