пʼятниця, 24 вересня 2010 13:56

Рада викликала на килим Могильова та Медведька

Рада викликала на килим Могильова та Медведька

Верховна Рада заслухає генпрокурора Олександра Медведька та голови МВС Анатолія Могильова у зв"язку з розслідуванням справи про зникнення журналіста Василя Климентьєва та інших резонансних справ, пов"язаних з діяльністю представників ЗМІ.

Такий пункт міститься у постанові, ухваленій за результатами звіту тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова та перешкоджання професійній діяльності журналістів, повідомляє офіційний сайт ВР.

Крім того, парламент "звертає увагу Кабміну, Держкомтелерадіо, Генпрокуратури, МВС та СБУ на необхідність оперативно реагувати на звернення та повідомлення журналістів, якщо вони мають факти щодо втручання... влади у діяльність ЗМІ".

З метою вдосконалення законодавства щодо забезпечення прав журналістів постановою передбачено розглянути низку законопроектів, зокрема, "Про доступ до публічної інформації", зміни до закону щодо посилення гарантій свободи слова та протидії цензурі, а також проект постанови "Про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборчий період 2010 року".

Крім того, постановою передбачено продовжити термін діяльності ТСК на 9 місяців з наступним звітом у березні 2011 року.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рада викликала на килим Могильова та Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути