Ексклюзиви
неділя, 22 березня 2020 17:52

Рада в онлайні: депутати випробують роботу на планшетах

Рада в онлайні: депутати випробують роботу на планшетах
Відповідний законопроєкт вже зареєстрували у парламенті. Фото: Андрій Нестеренко,iportal.rada.gov.ua

Народні депутати планують протестувати можливість віддаленого голосування.

Про це повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, пише УНІАН

Це пов'язано з проєктом закону про підстави та порядок проведення пленарних засідань парламенту і засідань його комітетів у режимі відеоконференції на період заходів для запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби (№3250).

"Ми спочатку, перш ніж виносити його на розгляд комітету, чи тим паче, в зал, хочемо з'ясувати, наскільки це все реалістично з технічної точки зору.

Має бути не менше 20 депутатів, щоб вони з планшетів підключилися і по відеозв'язку (протестували)", - пояснила Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раду можуть перевести на дистанційну роботу

Нардеп нагадала, що депутатам раніше видали планшети для електронного формату роботи: "У кожного є свій підпис, він закріплений персонально тільки за депутатом".

Під час голосування по відеозв'язку кожен депутат повинен буде підтвердити свою особу і під час самого голосування не натискати на якісь кнопки, а сказати словами, що він підтверджує своє рішення.

"Наскільки я зрозуміла, в залі усе одно мають перебувати спікер парламенту, перший віцеспікер - мінімально. І члени лічильної комісії", - розповіла Кравчук і додала: процес такого голосування виходить дуже довгим.

На уточнення, чи є технічні можливості зробити онлайн-зв'язок на таку велику кількість людей, вона відповіла, що цим питанням займається голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Він там з Майкрософтом зв'язувався. Я так розумію, що має через майкрософтівський софт зробити, спробувати, принаймні", - сказала Кравчук.

Народні депутати збиралися у сесійній залі на позачергове засіданя 17 березня. Тоді Верховна Рада призначила генеральним прокурором Ірину Венедіктову, а міністром економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Зараз ви читаєте новину «Рада в онлайні: депутати випробують роботу на планшетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути