Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2007 14:58

Рада просить Генпрокуратуру перевірити борги компанії Тимошенко

Верховна Рада звернулася до Генеральної прокуратури із проханням перевірити обґрунтованість списання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України".

За відповідну постанову проголосували 238 депутатів при необхідних 226

Рішення Рада прийняла за підсумками заслуховування попереднього звіту слідчої комісії Верховної Ради з перевірки ситуації із забезпеченням природним газом українських споживачів.

Матеріали, підготовлені комісією, направлені до прокуратури.

Зі слів голови комісії Алли Олександрової (фракція Комуністичної партії), раніше комісія направила низку запитів для отримання інформації, документів і матеріалів до Кабінету Міністрів, Ради національної безпеки й оборони, Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", але на сьогодні не всі відомства й компанії відповіли на запити.

Водночас, член комісії Микола Сивульський (фракція Блоку Юлії Тимошенко) заявив, що п"ятеро членів комісії не підтримують попередній звіт комісії.

"Звіт комісії був сфальсифікований... він не був підкріплений розглядом жодного документа, а ті документи, на які посилаються, мають зовсім іншу спрямованість", - сказав він, додавши, що ця комісія перетворюється зі слідчої в орган політичної розправи.

ЄЕСУ в 1996-1997 роках здійснювала поставки російського газу споживачам України. У цей період корпорацію очолювала Юлія Тимошенко.

У лютому-серпні 2005 року, під час прем"єрства Тимошенко, господарські суди Києва й Дніпропетровської області й Вищий господарський суд ухвалили рішення про списання боргів ЄЕСУ.

Рішення судів стосуються сплати ЄЕСУ податків й інших платежів до державного бюджету на суму понад 6,6 млрд. гривень.

У вересні 2005 року Президент Віктор Ющенко, після того, як звільнив 8 вересня Тимошенко з посади прем"єр-міністра, звинуватив її у використанні повноважень прем"єра в особистих інтересах, зокрема, у спробі списати 1,5 млрд. доларів боргу ЄЭСУ.

Генеральна прокуратура оскаржила рішення судів про списання боргів ЄЕСУ, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Рада просить Генпрокуратуру перевірити борги компанії Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути