вівторок, 01 червня 2021 16:45

Рада пропонує з нового року підвищити виплати за народження дітей

Рада пропонує з нового року підвищити виплати за народження дітей
Парламентарі вирішили ввести додаткові матеріальні стимули для зростання народжуваності. Фото: Vinbazar

У Верховній Раді зареєстрований законопроект №5585-1 "Про державну допомогу сім'ям з дітьми (щодо стимулювання зростання народжуваності)". Документ повністю змінює чинну нормативну базу, істотно підвищуючи матеріальні виплати породіллям і вводячи диференційовані розміри державної допомоги за другу і кожну наступну дитину.

У день захисту дітей народні депутати піднесли молодим сім'ям довгоочікуваний сюрприз. З ініціативи голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ Данила Гетманцева зареєстрований для розгляду в першому читанні альтернативний урядовому законопроект про істотне збільшення виплат при народженні першої та наступних дітей.

На даний момент, при народженні дитини, незалежно від того перша вона в родині чи ні, держава виплачує породіллі 41 230 грн (10 320 грн мати отримує відразу, решта суми виплачується щомісяця рівними частинами протягом 3-х років).

Виходячи з критичної демографічної ситуації в Україні, яка продовжує збільшуватися зважаючи на економічну кризу, парламентарії вирішили ввести додаткові матеріальні стимули для зростання народжуваності.

За словами одного з авторів законопроекту, заступника голови Комітету Ігоря Абрамовича, він, як багатодітний батько добре розуміє наскільки непросто доводиться в нинішні часи молодим сім'ям зважитися навіть на першу дитину, не кажучи про створення багатодітної сім'ї.

"Чисельність населення стрімко скорочується в наслідок міграції, зростає смертність, а ось цифри народжуваності стрімко скорочуються. Якщо не переломити настільки загрозливу тенденцію, наслідки для держави можуть виявитися необоротними. Прекрасно розуміючи, наскільки важко сьогодні доводиться виживати молодим сім'ям, а вже тим більше зважитися завести хоча б одну дитину, ми активно підтримали законодавчу ініціативу Данила Гетманцева, активно включилися в роботу над документом і я радий, що саме в День захисту дітей законопроект зареєстрований у Верховній раді для голосування в першому читанні", - сказав народний депутат Ігор Абрамович.

У разі прийняття закону, з 1 січня 2022 року, державні виплати при народженні першої дитини підвищаться до 50 000 грн (15 000 породілля отримає відразу, решта - протягом 3-х років). При народженні другої дитини сім'я отримає від держави 100 000 грн (30 000 грн відразу). За третю і кожну наступну дитину буде виплачуватися по 150 000 грн (45 000 грн відразу).

Абрамович переконаний, що незабаром закон буде прийнятий, і вже з нового року молоді сім'ї зможуть отримувати належну підтримку з боку держави.

Зараз ви читаєте новину «Рада пропонує з нового року підвищити виплати за народження дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути