Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2021 16:10

Рада призначила в КСУ суддю від "Слуги народу"

Верховна Рада призначила новим суддею Конституційного суду доцента Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Віктора Кичуна.

"За" проголосував 241 депутат. 205 голосів дали фракція "Слуга народу" і 18 - група "Довіра", також кандидатуру Кичуна підтримали 10 нардепів з фракції "За майбутнє" та ще 8 позафракційних нардепів.

 

Новопризначений суддя КСУ народився 1968 року в Хмельницькій області. Освіту здобув у Харківському юридичному університеті, де також вступив в аспірантуру. Згодом ВНЗ перейменували на Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого. З 1997 року він працював там асистентом на кафедрі конституційного права, а з 2003-го став доцентом кафедри.

За сумісництвом Кичун працював адвокатом та юрисконсультом. З 2010-го по 2015-й був членом правління банку "Кредит Дніпро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диявол у деталях: чи зможе Зеленський реформувати суди

Президент Володимир Зеленський, парламент та з'їзд суддів мають право призначити по 6 суддів. 6 листопада Верховна Рада не призначила суддю Конституційного суду. "За" проголосували 100 нардепів при 226 необхідних. Вакантними залишалося 2 місця. У "Слузі народу" прогнозували, що найбільше шансів посісти 2-гу вакантну посаду за квотою ВР - у їхнього кандидата Віктора Кичуна. Кичун також є близьким другом представника президента у Конституційному суді Федора Веніславського.

Зараз ви читаєте новину «Рада призначила в КСУ суддю від "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути