Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2015 09:05

Рада послухається Порошенка у питанні відміни застави для корупціонерів - Шабунін

Рада послухається Порошенка у питанні відміни застави для корупціонерів - Шабунін
УНІАН

Якщо президент Петро Порошенко подасть до Верховної Ради законопроект щодо заборони відпускати під заставу корупціонерів, то він буде підтриманий.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Тому що у президента - найбільша у парламенті фракція, яка є основою коаліції. А коаліція має більше ніж 300 голосів. Не бачу жодної причини, щоб такий закон не був прийнятий", - зазначив експерт.

"Як він працюватиме в Україні? Це дуже залежить від норм, які там будуть виписані. Я нагадаю, що у нас корупціонери і сільські голови. Якщо буде норма, за якою садитимуть сільський голів, вчителів і лікарів, то ця норма точно не потрібна", - сказав він.

Водночас, за словами Шабуніна, випуск під заставу є світовою практикою.

"Те, що цією практикою зловживають в Україні - факт. Зловживають переважно судді. Як правило, суди ставлять смішні застави для корупціонерів. Але кожен випадок треба розглядати окремо. Тому, що прокуратура теж має забезпечити доказову базу у своєму поданні", - пояснив експерт.

Також, на думку голови правління Центру протидії корупції, колишньому голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку "дали втекти". "Це був кричущий непрофесіоналізм, або свідома можливість йому втекти", - зауважив експерт.

"Щодо його сина, то я не бачу причин, щоб він мав втекти", - додав Шабунін.

Нагадаємо, що вчора Петро Порошенко закликав Раду в найкоротші терміни змінити українське законодавство в частині обрання запобіжного заходу з тим, щоб спіймані "на гарячому" корупціонери не могли вийти під заставу.

Також, вчора стало відомо, що ГПУ оголосила у розшук колишнього голову Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка. За повідомленням ЗМІ, сину судді Дмитру Чернушенку призначили заставу в 6 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Рада послухається Порошенка у питанні відміни застави для корупціонерів - Шабунін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути