четвер, 19 жовтня 2023 13:04

Рада підтримала заборону московського патріархату в Україні

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Російською Федерацією.

"За" проголосували 267 народних депутатів.

Нардеп Ярослав Железняк опублікував, хто як голосував.

Автор: t.me/yzheleznyak
  Рішення підтримали всі фракції
Рішення підтримали всі фракції

"Слуга народу" - 175 голосів "За".

"Европейська солідарнісь" - 26

"Батьківщина" - 17

"Голос" - 18

"Платформа за життя та мир" - один

Партія "За майбутнє" - вісім

"Довіра" - 12

Жодного голосу не дала група "Відновлення України", до якої увійшли нардепи від забороненої "Опозиційної платформи - За життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський піп збирав розвіддані для ФСБ

Про що урядовий законопроєкт № 8371

Законопроєкт передбачає унеможливлення діяльності релігійних організацій, які афілійовані із центрами впливу релігійної структури, керівний центр якої знаходиться у державі, що здійснює збройну агресію проти України.

Діяльність таких релігійних організацій припиняється у судовому порядку за адміністративним позовом або Державної служби з етнополітики та свободи совісті, або прокурора.

Держслужба з етнополітики проводить відповідну експертизу. За її результатами видаватиме приписи щодо усунення порушень у місячний строк.

У разі невиконання релігійними організаціями отриманих приписів служба звертатиметься до суду щодо припинення діяльності відповідних організації.

Торік Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, яким користуються представники РПЦ в Україні. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку ОПЗЖ і методички голови РПЦ Кирила Гундяєва.

У квітні журналіст Михайло Ткач повідомив про російське громадянство у митрополита Онуфрія (Ореста Березовського) і ще низки служителів РПЦ в Україні.

СБУ повідомила про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримала заборону московського патріархату в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути