Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2017 10:36

Рада підтримала курс на НАТО

Верховна Рада прийняла закон, який визначає пріоритетом у державній зовнішній політиці курс на членство у НАТО.

За відповідне рішення проголосували 276 депутатів.

 

"Ми несемо гріх, за те що Україна досі не в НАТО. Маємо його спокутувати", - заявила перед голосуванням з трибуни перший віце-спікер Ірина Геращенко.

Після голосування спікер Андрій Парубій заявив: "Ця цифра (кількість депутатів, які проголосували. - Gazeta.ua) показує справжню більшість у залі. Вона здатна захищати національні інтереси".

Мова йде про "внесення необхідних змін до законів "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави".

Автором закону є Андрій Парубій.

"Агресія Російської Федерації проти України, анексія частини української території поставила перед нашою державою невідкладне завдання щодо реального гарантування національної безпеки країни", - пояснюють у записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій сказав, хто сьогодні може зупинити Путіна

Президент Петро Порошенко сказав німецькому виданню Berliner Morgenрost, що планує провести референдум щодо членства України в НАТО.

Організація Північноатлантичного договору, або НАТО (North Atlantic Treaty Organization. - Gazeta.ua) - міжурядовий військово-політичний союз 29 держав Північної Америки і Європи.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримала курс на НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути