пʼятниця, 03 червня 2016 09:00

Рада не проголосує за особливий статус Донбасу - політолог

Рада не проголосує за особливий статус Донбасу - політолог
rada.gov.ua

У Верховній Раді не назбирають голосів за зміни Конституції щодо особливого статусу Донбасу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Зміни, які є законодавчим підґрунтям реалізації політичної частини Мінських угод, навряд чи проведуть через парламент. Враховуючи військову реескалацію на Донбасі. Тільки за травень загинули 26 українських військових. Тому голосування на цій сесії малоймовірне", - пояснив політолог.

Експерт вважає, що президент не хоче просувати конституційні зміни. Тому ніяких запасних сценаріїв на Банковій не готують.

"Сценарій з відправленням Савченко за кордон на час голосування більш вірогідний, ніж реальний. Є скоріше запасним, аніж основним. Якщо погодитися із тим, що все вирішуватиме Савченко, то навіть за таких умов навряд чи у Порошенка є плани сьогодні за будь-яку ціну проштовхнути через парламент Мінські угоди", - зауважив Карасьов.

"Ключовий момент — повернення контролю над кордоном. Якщо воно не фейкове, а реальне, тоді всі ризики значно менші. Бо зможемо приступати до реінтеграції Донбасу. Якщо цього немає, то відсутній сенс виконувати Мінські угоди. Бо немає впевненості у безпековій складовій проведення виборів, що Донбас не залишиться токсичною територією, яка є форпостом просування Росії на Україну. У парламенті ніхто не впевнений, що контроль над кордоном реально взяти до кінця цього року", - резюмував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко відправлять у Європу, щоб проголосувати за особливий статус Донбасу - ЗМІ

Раніше ЗМІ повідомляли, що 9 червня парламент може розглянути зміни до Конституції в частині децентралізації. А для нардепа Надії Савченко на цей час влада готує закордонний візит на Захід.

Зараз ви читаєте новину «Рада не проголосує за особливий статус Донбасу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути