неділя, 18 лютого 2018 19:48

Рада не відряджала Тимошенко і ко на сніданок до Трампа

Рада не відряджала Тимошенко і ко на сніданок до Трампа
Народним депутатам, зокрема Юлії Тимошенко, не оформлювали відряджень для поїздки у США на молитовний сніданок Дональда Трампа. Фото: Reuters

Народним депутатам не оформлювали відряджень для поїздки у США на молитовний сніданок, що відбувся 8 лютого у Вашингтоні за присутності президента Дональда Трампа.

Про це повідомили в апараті Верховної Ради, пише "Радіо Свобода"

В апараті уточнили: в тижні, відведені для пленарних засідань парламенту, відрядження народних депутатів України не здійснюються, крім відряджень для участі в офіційних парламентських делегаціях або згідно з рішенням Верховної Ради.

"Відрядження народним депутатам для поїздки на "Молитовний сніданок" у США не оформлювалися. Відтак, апарат Верховної Ради не має в своєму розпорядженні документальних підтверджень для визначення складу народних депутатів, які могли бути відсутніми на пленарних засіданнях 7,8 і 9 лютого 2018 року з підстав, порушених у запиті", – йдеться у заяві.

За даними письмової реєстрації 7 лютого на ранковому засіданні, в парламенті зареєструвалися 327 народних депутатів, відсутні через хворобу – 5, з невідомих причин – 91. 8 лютого на ранковому засіданні зареєструвався 341 депутат, не було через хворобу шістьох, з невідомих причин – 76. На вечірньому засіданні цього ж дня зареєстровані 302 депутатів, відсутні через хворобу – шестеро, з невідомих причин 115.

9 лютого на ранковому засіданні зареєструвалися 274 народних депутати, були відсутні через хворобу шестеро, з невідомих причини – 143.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зробив помилку

Раніше лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявляв, що на молитовний сніданок за участю президента США Дональда Трампа поїхали близько 50 народних депутатів. Він вимагав від спікера Андрія Парубія оприлюднити повних список у газеті "Голос України".

Серед присутніх на молитовному сніданку був голова фракції президента України Петра Порошенка в парламенті Артур Герасимов. Очолювала найбільшу делегацію від опозиції Юлія Тимошенко – лідер партії "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Рада не відряджала Тимошенко і ко на сніданок до Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути