вівторок, 06 червня 2006 13:29

Рада Криму оголосила АРК територією без НАТО

 

Верховна Рада Криму прийняла заяву, в якій сказано, що Крим оголошується територією без НАТО. За відповідну постанову сьогодні на засіданні проголосував 61 із 78 присутніх депутатів.

У заяві сказано, що ескалація іноземної військової присутності на території Кримського півострова спричинить загострення суспільно-політичної ситуації в автономії та країні. На думку депутатів Ради, дії Міноборони України у зв"язку з проведенням міжнародних навчань "Сі-Бриз-2006" без дозволу парламенту містять загрозу основам конституційного ладу України та принципам її позаблокового статусу.

ВР Криму вимагає припинити до ухвалення рішення Верховної Ради незаконний допуск на територію півострова військ США, представників НАТО та ввіз інженерно-технічного та військового майна.

Рада Криму також вимагає скасувати проведення навчань "Сі-Бриз-2006". Крім того, депутати запропонували створити тимчасову комісію Верховної Ради для розслідування причин подій у Криму, а також визначення відповідальності винних посадових осіб.

Також кримські депутати вважають, що представник Президента в АРК Геннадій Москаль не виконав своїх функцій, недостовірно проінформував Президента Ющенка про ситуацію в Криму і вважає неприпустимим перебування Москаля на своїй посаді.

Депутати АРК звернулися до Верховної Ради з проханням у першочерговому порядку розглянути питання про заборону допуску підрозділів збройних сил інших держав для проведення військових навчань "Сі-Бриз-2006" на території України.

Нагадаємо, що раніше представник Москаль закликав Феодосійську міську, Ленінську районну і Партенітську селищну ради скасувати прийняті ними рішення, згідно з якими ці ради оголосили підзвітні їм райони територіями без НАТО.

Москаль назвав ці рішення такими, що суперечать Конституції.

29 травня у Феодосії (Крим) представники партій і громадських організацій заблокували розвантаження в торговельному порту американського вантажного судна, яке, на їхню думку, була прикриттям для можливої висадки американських військових на ракетний полігон для подальшої участі в навчаннях НАТО, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Рада Криму оголосила АРК територією без НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути