середа, 18 травня 2011 12:40

Рада дозволила Табачнику друкувати "антиукраїнські" підручники

Рада дозволила Табачнику друкувати "антиукраїнські" підручники

Верховна Рада відмовилася дозволяти Національній академії наук проводити наукову експертизу підручників для шкіл.

За відповідний законопроект, внесений нардепом Арсенієм Яценюком проголосувало 110 депутатів при мінімумі у 226 голосів.

Як зазначив, представляючи законодавчу ініціативу екс - спікер парламенту міністр освіти Дмитро Табачник просуває антиукраїнські підручники. Крім того, за його словами в підручниках цитуються міжнародний терорист номер один Усама бін-Ладен, а також Муаммар Каддафі, "який оголошений у міжнародний розшук".

У свою чергу заступник голови Верховної Ради Микола Томенко зазначив, що перевірка Генпрокуратури виявила суттєві порушення при друкуванні підручників.

За його словами, було виявлено що російськомовних букварів було надруковано на десятки тисяч більше за потребу. При цьому за його словами кількість україномовних букварів була меншою за потребу.

"Крім того, з'ясовано що на складах знаходиться підручників на 1 мільйон гривень, які відмовляються доставляти школярам та за які були сплачені гроші. Звісно, за це ж гроші не отримаєш", - додав Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила Табачнику друкувати "антиукраїнські" підручники ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути