неділя, 28 грудня 2014 11:14

Рада дозволила призначати прокурорів "по-новому"

Рада дозволила призначати прокурорів "по-новому"
Фото: advocat-cons.info

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1605 про внесення зміни до статті 46 Закону України "Про прокуратуру".

За відповідне рішення проголосували 283 нардепа з мінімально необхідних 226, пише РБК.

Як повідомив голова комітету Верховної Ради України щодо законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заступник голови фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, цей законопроект передбачає зняття кваліфікаційних вимог для призначення на посаду заступника генерального прокурора і нижче для того, щоб на такі посади могли бути призначені іноземні громадяни.

Так, даний законопроект пропонує доповнити статтю 46 наступною нормою: "У виняткових випадках генеральний прокурор України в інтересах належного здійснення функцій прокуратури може, за умови належного обґрунтування, прийняти рішення про призначення на посади першого заступника, заступника генерального прокурора України, їх старших помічників і помічників прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, спеціалізованих прокуратур (на правах обласних), їх перших заступників, заступників, міжрайонних прокурорів, прокурорів міст, районів, районів у містах та прирівняних до них спеціалізованих прокуратур, їх перших заступників та заступників, начальників головних управлінь, управлінь, відділів прокуратур, їх перших заступників, заступників, старших прокурорів і прокурорів прокуратур усіх рівнів осіб молодшого віку, ніж передбачений цією статтею, і які не мають передбаченого цією статтею стажу роботи в органах прокуратури або на судових посадах, але мають відповідний стаж роботи в галузі права".

Як зазначив автор законопроекту - народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Руслан Князевич, ця норма буде діяли тільки 3 місяці, так як через 3 місяці вступає в дію нової закон про прокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила призначати прокурорів "по-новому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути