вівторок, 11 січня 2011 18:50

Рада дозволила купувати електроенергію і газ без тендерів

Рада дозволила купувати електроенергію і газ без тендерів

Верховна Рада дозволила закуповувати за державні кошти електричну та теплову енергію, природний і тепловий газ, а також здійснювати їх постачання і розподіл без застосування тендерних процедур закупівлі відповідно до закону "Про здійснення державних закупівель".

За прийняття в цілому законопроекту № 7502 проголосувало 250 депутатів при мінімально необхідних 226

Також, прийнявши цей проект закону "Про внесення змін до статті 2 закону України "Про здійснення державних закупівель товарів і послуг у сфері природних монополій та суміжних ринків", депутати звільнили від тендерів держзакупівлі послуг з централізованого опалення, водопостачання та водовідведення.

Відповідно до діючої редакції закону держзакупівлі даних товарів і послуг повинні здійснюватися згідно з окремими законами, а до їх прийняття - відповідно до цього закону.

Автор законопроекту депутат Ігор Глущенко (Партія регіонів) у пояснювальній записці зазначає, що дані закупівлі і, зокрема, визначення розміру тарифів на ці товари і послуги регулюється також рядом інших законів, в тому числі і "Про природні монополії", що може створювати законодавчі колізії.

Нагадаємо, в грудні 2009 Державний комітет з регуляторної політики і підприємництва відмовив у погодженні двох законопроектів, які передбачали дозвіл закуповувати електроенергію, природний і нафтовий газ без застосування тендерних процедур закупівлі відповідно до закону "Про здійснення державних закупівель".

Зокрема, на думку комітету, редакція законопроекту про дозвіл держзакупівель газу без тендерів могла створити основу для непрозорого процесу закупівлі і можливості для зловживання бюджетними коштами.

За матеріалами Comments.ua

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила купувати електроенергію і газ без тендерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути