четвер, 03 жовтня 2019 11:41

Рада дала старт закону про столицю від "слуг народу"

Рада дала старт закону про столицю від "слуг народу"
Парламент дав старт закону про столицю від Ткаченка. Фото: УНІАН

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про місто Київ - столицю України.

"За" проголосували 244 народних депутата.

Законопроект 2143-3 підтримала лише фракція "Слуги народу". Решта - "Опозиційна платформа - за Життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос" і група "За майбутнє" дали нуль голосів.

Серед авторів законопроекту - нардеп від СН, колишній генеральний директор "1+1 медіа" бізнесмена Ігоря Коломойського Олександр Ткаченко.

Із трибуни Ткаченко заявив: "У місті створена унікальна система управління, свого роду кругова порука. Яка дозволяє з одного боку центральній владі, з іншого боку - меру, депутатам вирішувати свої справи. Цей закон повертає нормальні європейські правила самоврядування у величезному місті.

Не може Троєщина розміром населення з Ісландію управлятися з одного будинку на Хрещатику. Закон повертає владу киянам через районні бюджети, райвиконкоми. Також є чіткий розподіл влади між центральною, мером, депутатами, які працюватимуть на професійній основі".

Згідно з пояснювальною запискою пропонується відновити районні ради.

Розділити повноваження та розмежувати посади Київського міського голови та голови Київської міської державної адміністрації.

Так, київський міський голова очолюватиме Київський магістрат – виконавчий орган міської ради, головуватиме на засіданнях міськради.

А голова КМДА здійснюватиме нагляд за додержанням Конституції та законів України органами місцевого самоврядування та координуватиме діяльність територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко подав до суду на Богдана та уряд

Офіс президента домагався звільнення Віталія Кличка наприкінці липня.

Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук назвав причиною звільнення зв'язки Кличка із Вадимом Столаром. Його пов'язують із забудовними схемами в столиці.

Зараз ви читаєте новину «Рада дала старт закону про столицю від "слуг народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути