четвер, 07 червня 2018 08:05

Рада безпеки ООН прийняла важливе рішення по Донбасу

Рада безпеки ООН прийняла важливе рішення по Донбасу
Рада безпеки ООН висловила повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Фото - "Укрінформ"

Рада безпеки ООН висловила повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, закликавши сторони до імплементації Мінських угод.

При цьому засуджується загострення бойових дій на Донбасі із застосуванням забороненої важкої зброї, говориться у прийнятій заяві голови РБ ООН, передає "Укрінформ".

"Рада Безпеки засуджує порушення режиму припинення вогню, особливо з використанням важкої зброї, забороненої Мінськими угодами, що спричинило трагічні загибелі, у тому числі серед мирних жителів", - наголошується у заяві.

У зв'язку з цим Радбез закликає до виконання зобов'язань по роззброєнню і негайному виведенню важкого озброєння відповідно до Мінської угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща на Радбезі ООН ініціює розгляд питання про анексію Криму

Крім того, у заяві наголошується на необхідності розширити зусилля гуманітарної допомоги в постраждалих від конфлікту регіонах. Рада Безпеки ООН також висловила повну підтримку Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ і закликала всі сторони сприяти її роботі.

Відзначається, що цей документ не є обов'язковим до виконання, але на його підставі можуть виконуватися певні дії в ООН.

Кремль хоче узаконити окремий статус окупованих територій Донбасу. Фактично це буде політичний, економічний, соціальний протекторат Росії.

Зараз ви читаєте новину «Рада безпеки ООН прийняла важливе рішення по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути