четвер, 06 березня 2008 08:38

"Ющенко радше відправить Тимошенко у відставку, ніж погодиться на нові вибори"

"Ющенко радше відправить Тимошенко у відставку, ніж погодиться на нові вибори"
Політолог Вадим Карасьов припускає, що Партія регіонів своєю заявою про намір ініціювати акції протесту буде домагатися відставки уряду.

"Грубо кажучи, заява Партії регіонів свідчить про те, що вони хочуть кризу з одного будинку на вулиці Грушевського (будинку Верховної Ради) перевести в інший будинок на вулиці Грушевського, через дорогу (будинок Кабінету міністрів)", - відзначив політолог.

"Виходить, швидше за все, усе-таки ставка робиться на те, щоб сформувати новий кризовий контекст і новий кризовий контент, і домагатися відставки уряду через мобілізацію своїх прихильників", - додав він.

На думку політолога, такими своїми діями Партія регіонів реалізує подвійну мету: "Мобілізація партії, що знаходиться в напіврозібраному, напіврозпадному стані, а боротьба завжди об"єднує".

"Друге - мобілізація своїх прихильників для того, щоб перекривати можливі коливання свого електорату на користь інших політичних сил, насамперед БЮТ", - відзначив Карасьов.

"А вже тоді, виходячи з нового кризового контексту і контенту, остаточно вирішити дилему останніх днів і тижнів: або вибори, або нова коаліція і нова конструкція сил у парламенті і новій конструкції влади", - додав він.

На питання про те, на який крок імовірніше за все може піти президент у зв"язку з кризою в парламенті з одного боку і газових перипетій з іншого: розпуск парламенту або відставку уряду, Карасьов підкреслив:

"Думаю, що якщо або вибори або відставка, ставка більше на відставку, а не на вибори", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко радше відправить Тимошенко у відставку, ніж погодиться на нові вибори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути