вівторок, 13 травня 2008 21:03

"Україна боїться моєї появи, як кішка, що з"їла чуже м"ясо" -Лужков

Україна не має підстав привласнити собі Крим і Севастополь. Як повідомив сьогодні в прямому ефірі телеканалу "ТБ-Центр" мер Москви Юрій Лужков, влада України "просто боїться правди". "Коли я прибув в Україну, на мене чекала вельми "привітна" зустріч на нібито українській землі. Україна боїться моєї появи, як та кішка, що з`їла чуже м`ясо. Мені вручили меморандум, де побічно малося на увазі, щоб я мовчав. Рота вони мені не заткнуть. Зазначу, що кримчани хотіли в цей історичний день (225 років Чорноморському флоту) почути правду", - наголослив мер столиці.

За словами Ю.Лужкова, Україна не має ніяких прав на "споконвічно російські землі". "Ще 1948 року Севастополь був виділений зі складу Кримської області як військова база - самостійна адміністративна одиниця. У міста був статус республіканського підпорядкування Російській Федерації. Цей статус залишається непорушним", - пояснив він.

І додав, що "досі Севастополь по всіх документах є російським містом, а сама передача Криму Україні була проведена всупереч Конституції СРСР, коли одна республіка передавала свої території інший - необхідне було проведення референдуму".

Мер Москви вважає, що все це дає підстави вважати Кримську область переданою незаконно, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Україна боїться моєї появи, як кішка, що з"їла чуже м"ясо" -Лужков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути