пʼятниця, 16 липня 2010 10:18

"Санітарку" Герман попередили про утки, клізми та небіжчиків

"Санітарку" Герман попередили про утки, клізми та небіжчиків
Лікарі відгукнулися на ініціативу замглави Адміністрації Президента Ганни Герман попрацювати санітаркою у лікарні. Щоправда через відсутність медосвіти, їй можуть довірити лише низькокваліфікаційну роботу, повідомляє "Сегодня".

"Ця акція дуже нагадує те, як Віктор Ющенко виштовхував машину і гасив пожежу лопатою", - сказав головлікар обллікарні на Західній Україні. Своє прізвище він попросив не називати, побоюючись неприємностей.

"Дуже хороша ідея! Якраз попрацювати санітаркою - для неї. Зробити більше їй не дадуть, оскільки уколи мають право ставити тільки медсестри. Митиме підлоги, виноситиме і чиститиме утки, пратиме білизну... Це якраз допоможе Герман бути ближчою до народу, може, стане краще розуміти, що людям треба", - каже лікар столичної швидкої допомоги Антон.

У донецьких лікарнях кажуть, що із задоволенням узяли б Ганну Герман попрацювати санітаркою, оскільки робочих рук ніколи не вистачає. Як відомо, санітар - найважча і низькооплачувана робота. Графік може бути різний: доба через три, денна або нічна зміни щодня. "Ставка санітарки звичайно 800 грн., а на руки виходить - 600 грн.

Якщо у Герман немає медосвіти, то вона може працювати тільки санітаркою. До обов"язків входить робити клізми, мити кров в операційних, якщо хто помре - допомагати носити небіжчиків", - сказала донецька медсестра Ганна.

За словами начальника відділу кадрів однієї з донецьких лікарень, Ольги, на добровільних засадах у Герман попрацювати не вийде: "Є правила працевлаштування. Потрібен паспорт, прописка, трудова книжка. Крім того, треба раз на рік проходити медкомісію - окуліста, психіатра, гінеколога, - і ставити відмітки в санітарній книжці".

Нагадаємо, що учора замглави президентської адміністрації Ганна Герман пообіцяла, що другу половину своєї відпустки проведе, працюючи в одній з самих проблемних лікарень України.

"Я оберу якусь найважчу лікарню і попрацюю там тиждень санітаркою. На добровільних засадах, звичайно. Хочеться зробити щось таке, щоб бути ближче до людей, їх відчути", - сказала Герман.

Зараз ви читаєте новину «"Санітарку" Герман попередили про утки, клізми та небіжчиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути