понеділок, 22 грудня 2008 09:49

"Рухівців"-бунтівників виженуть з партії

Центральна рада Народного руху України в неділю задовольнила заяву про вихід з партії голови Івано-Франківської обласної організації НРУ, народного депутата Романа Ткача, а також припинила членство голів тернопільської та львівської облорганізації – народних депутатів Івана Стойка та Ярослава Кендзьора.

Заява про припинення членства в НРУ Роман Ткач подав 20 грудня, на засіданні ради Івано-Франківської облорганізації партії. Своє рішення він пояснив незгодою з позицією керівництва партії, яке "останнім часом діє у фарватері політики лідера БЮТ", і того ж дня повідомив про нього лідеру НРУ Бориса Тарасюку, пише Коммерсант-Украина.

Центральна рада НРУ не почала відкладати розгляд заяви Ткача і у неділю провела засідання, на якому задовольнила її. Як розповів голова рівненської облорганізації НРУ Валентин Королюк, коментуючи рішення Ткача, Тарасюк назвав його більш менш порядним. "Роман Ткач зробив мужній крок. Не погоджуючись з рішенням всієї партії, він просто написав заяву. Це його особисте рішення, і він вже не член партії", – повідомив Королюк.

Вчора ж представники Руху обговорили "деструктивну позицію" голів тернопільської та львівської облорганізації, народних депутатів Івана Стойка та Ярослава Кендзьора. У НРУ стверджують, що чекали приходу "винних рухівців", – вони повинні були пояснити причини невиконання рішень найвищих керівних органів партії і порушення статуту партії.

Проте вони не з"явилися, і рада партії заочно припинила членство в НРУ Стойка та Кендзьора – за це проголосували 35 з 51 членів ради. Членство припинене до 25 січня – на цей день заплановано проведення з"їзду НРУ, який і повинен ухвалити остаточне рішення про членство в партії названих голів облорганізації.

"Було рішення з"їзду і центральної ради про створення демократичної коаліції. Згідно статуту, якщо рішення ухвалюється більшістю, його виконання є обов"язковим для всіх організацій незалежно від їх персональної позиції. А Ткач, Стойко та Кендзьор не виконали рішення, грубо порушили статут і звинувачують Тарасюка в тому, що він сьогодні заганяє Рух до БЮТ", – пояснив Королюк.

У керівництві партії впевнені, що "каятися Іван Стойко і Ярослав Кендзьор не будуть" і виключення їх з партії вслід за Романом Ткачем неминуче.

Як повідомляв , заступник голови фракції НУНС Борис Тарасюк підписав коаліційну угоду з БЮТ і Блоком Литвина. За коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина проголосувало 37 депутатів фракції НУНС (більшість), зокрема частина рухівців. Після рішення більшості фракції вступити в коаліції, голова фракції В"ячеслав Кириленко подав у відставку. Зараз в.о. голови фракції виконує Борис Тарасюк.

Зараз ви читаєте новину «"Рухівців"-бунтівників виженуть з партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути