четвер, 18 вересня 2008 16:42

"Регіони" готують Ющенку силову відсіч, в разі військового перевороту

Президент України Віктор Ющенко під час візиту в США може отримати дозвіл на введення прямого президентського правління і силового придушення опозиції, що призведе до початку громадянської війни в країні.

Про це "Новому Регіону" заявив депутат Вадим Колесніченко з Партії Регіонів. Вельми різко висловлюючись про майбутній візит Ющенка в США, парламентарій упевнений, що президент готує військовий переворот і шукає підтримки у Вашингтона: "Гроші роблять все". Але Партія регіонів, за словами Колесніченка, готова дати рішучу відсіч.

"Я не виключаю, що він (Ющенко) поїде туди (у США) отримувати добро на введення прямого президентського правління. Але, якщо в травні минулого року ще можна було організувати військовий переворот, коли він перепідпорядкував собі військо, але ми зупинили їх на підступах до Києва, то сьогодні це не вийде, навіть не дивлячись на те, що він роздав зірки, роздав звання генералів армії, роздав більше ста зірок", - підкреслив Колесніченко.

Парламентарій відзначив, що Партія регіонів також "методично працює з людьми в погонах, яким даватимуть накази".

"Насторожує також те, що за 17 років вперше в Криму проводять безпрецедентні широкомасштабні військові навчання із застосуванням ракет С-300, танків, стрілецької зброї. Це робиться в тій кочці, яку Ющенко оголосив "гарячою", де через море тліє конфлікт в Осетії", - прогнозує Колесніченко.

Він не виключив, що "якусь частину військових можуть вивести проти народу", оскільки "гроші роблять все", але в цьому випадку "буде кінець Україні".

"Думаю, що американці сповідують таку позицію, щоб розв"язати в Україні громадянську війну. Але південний Схід і Центр України не підтримають цей переворот. Ми заблокуємо всі установи і підприємства на рівні китайського страйку. Почнуться акції масового громадського опору", - попереджає він.

За словами Колесніченка, під час візиту в США Ющенко може дати згоду на надання військової допомоги Америці в операції проти Ірану або Пакистану.

"Ющенко може підписати в США все, що завгодно. Але такий дозвіл на використання наших аеродромів буде незаконним. Згоду повинна дати Верховна Рада. І я хочу подивитися на того, хто за це проголосує. Але я не виключаю, що це питання може обговорюватися в США", - каже нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" готують Ющенку силову відсіч, в разі військового перевороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути