неділя, 28 березня 2010 10:50

"Регіони" підуть на кадрові поступки ще до рішення Конституційного суду"

"Регіони" підуть на кадрові поступки ще до рішення Конституційного суду"

Директор "GMT group" політолог Анатолій Луценко припускає, що президент Віктор Янукович не призначає губернаторів решти областей, очікуючи висновку Конституційного Суду щодо легітимності парламентської коаліції.

"Це непоганий "мотиваційний козир" у рукаві президента під час переговорів з окремими групами із строкатого "нунсівського" середовища. "Регіони" вимушені будуть іти на кадрові та інші поступки для того, щоб іще до рішення Конституційного Суду забезпечити собі більшість прихильників всередині НУ-НСу, що гарантуватиме рішення фракції про входження до парламентської коаліції", - пояснив Луценко  Gazeta.ua.

"Це стимулюватиме "регіоналів" бути більш конструктивними на переговорах щодо коаліції. Бо схема, коли один із партнерів має "золоту акцію" і може в будь-який момент "завалити" коаліцію, є для "біло-синіх" не комфортною. Недавній демарш комуністів є тому прямим підтвердженням.

Також не всі губернаторські посади на Заході та Центрі України є потенційно вакантними. Бо деякі губернатори "ющенківського розливу" можуть зберегти свої крісла за допомогу (де явну, а де приховану) кандидату Януковичу під час президентських перегонів".

Торгуються рештою посад із учасниками майбутньої нової, легітимної коаліції?

"Я б не обмежував перелік торгу виключно губернаторськими посадами, або ж вакантними місцями у виконавчій владі. Думаю, що до переліку можна додати й ті, які уже зайняті. Існує велика кількість інших посад у виконавчій владі, контролюючих і фіскальних органах, державних підприємствах тощо.

Приміром, у середовищі західноукраїнських викладачів та студентів, діячів культури тощо була запущена "антиТабачна" кампанія проти міністра освіти Дмитра Табачника. Приводом послужили його суперечливі оцінки ролі українців у світовій історії, і ролі галичан в українській, а також небезпечні експерименти з мовою викладання і тестування. Потім імпульс підхопили політики, ряд обласних рад прийняв заклики про відставку "антиукраїнського" міністра.

Ризикну припустити, що у випадку, якщо "регіонали" і "нунсівці" вийдуть на фінішну пряму у своїх переговорах, то посада міністра освіти перейде до квоти останніх. Як політтехнолог скажу, що на цій темі можна непогану піар-акцію організувати на такий мотив: "Щоб урятувати українську освіту від "українофоба" Табачника "нунсівці" "з огидою" входять у коаліцію з "Регіонами" прихоплюючи з міністерським портфелем ще кілька, зам міністрів, голів держкомітетів плюс кілька "губернаторств" на Заході України".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" підуть на кадрові поступки ще до рішення Конституційного суду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути