середа, 14 листопада 2007 10:32

"Регіони" підтримають Плюща або Литвина на посаді спікера

Кандидат у депутати Верховної Ради від Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає секретаря Ради національної безпеки й оборони Івана Плюща й лідера Народної партії Володимира Литвина прийнятними для ПР кандидатурами на пост голови парламенту.

Про це Чорновіл сказав в ефірі "5-го каналу" 13 листопада.

Він допустив, що керівництво Ради може бути обране в результаті голосування ситуативної більшості.

"Я допускаю, що ситуативні вибори керівництва Ради можуть закінчитись ситуативною більшістю на один рік - це погано, але цілком реально", - сказав Чорновіл.

На його думку, зовсім необов"язково, щоб кандидатуру такого ситуативного спікера висувала Партія регіонів.

"Зовсім необов"язково ми будемо ініціювати цього ситуативного спікера або спікера від коаліції, яка потім не буде створена", - сказав представник ПР.

При цьому серед кандидатур Чорновіл назвав Плюща й Литвина - з його слів, обидва вони мають досвід роботи на посту спікера.

"Мені імпонують обидва (Плющ і Литвин) - для мене головне, щоб не було вискочок, людей, у яких немає елементарної порядності...а якщо буде хтось з досвідчених людей, мене влаштовують обидва варіанти", - сказав Чорновіл.

У той же час Чорновіл зазначає, що політрада ПР ще не обговорювала це питання.

Також кандидат у депутати вважає, що парламент навіть не буде розглядати кандидатуру одного з лідерів блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" на пост спікера.

"Думаю, питання (В"ячеслава) Кириленка закриється дуже швидко, думаю, він навіть не буде претендувати", - вважає він.

При цьому Чорновіл зазначає, що питання обрання ситуативного спікера з"явиться на порядку денному вже після формування коаліції блоку Юлії Тимошенко й НУНС і висування нею кандидатури на цей пост.

"Якщо нічого не відбудеться (обрання спікера від коаліції БЮТ-НУНС), тоді ми підемо на зовсім нові переговори з ситуативної більшості", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" підтримають Плюща або Литвина на посаді спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути