четвер, 14 жовтня 2010 13:06

"Прихильників УПА треба переслідувати в кримінальному порядку" - Колесніченко

"Прихильників УПА треба переслідувати в кримінальному порядку" - Колесніченко
Учасників маршу на підтримку визнання УПА треба притягати до кримінальної відповідальності.

Таку думку, коментуючи намір "Свободи" провести сьогодні марш за визнання УПА, висловив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.
.
"Жодна держава світу не дозволить собі робити героїв з убивць, кількість жертв яких обчислюється сотнями тисяч співгромадян", - заявив він.

При цьому він додав, що "ще в кінці 50-х років ХХ століття Нюрнберзьким трибуналом раз і назавжди була засуджена нацистська ідеологія, її ідеологи й прихильники".

"Їхні діяння визнані злочинними і поставлені поза законом. Обілення нацистів та їх посіпак, будь-які прояви форми неонацизму та екстремізму повинні бути виключені з життя сучасного суспільства як надзвичайно небезпечні. Як відомо, члени ОУН-УПА були посібниками фашизму в Україні і за своїм діям і за ідеологією, чого навіть не заперечують їх нинішні прихильники ", - заявив політик.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, Колесніченко також заявив, що "ООН висловила крайню заклопотаність спробами оголошення "тих, хто боровся проти антигітлерівської коаліції і співпрацював з нацистським рухом, учасниками національно-визвольних рухів".

Крім того, в резолюції підкреслюється, що подібні дії являють собою не реалізацію, а чітке і явне зловживання правом на свободу мирних зборів і асоціацій, а також правом на свободу переконань і на їх вільне висловлення.

Більш того, на думку Генеральної Асамблеї ООН, такі акти можуть підпадати під дію статті 4 Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, що вимагає від держав-учасників конвенції переслідувати їх в кримінальному порядку.

"Нюрнберзький трибунал і ООН раз і назавжди засудили всі фашистські організації та організації, які воювали проти країн антигітлерівської коаліції. У тому числі і проти СРСР", - зазначив депутат.

"Організований ультраправою "Свободою" марш розколює українське суспільство і руйнує його демократичні засади толерантності, взаємоповаги та прагнення жити в світі в багатонаціональному колективі", - підсумував Колесніченко.

Нагадаємо, 14 жовтня на 16:00 ВО "Свобода" запланувала проведення в Києві маршу на підтримку визнання УПА.

Учора Окружний адміністративний суд Києва заборонив ВО "Свобода" проводити марш за визнання УПА по вулиці Хрещатик, Майдані Незалежності та Європейській площі.

У той же час голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко заявив, що марш за визнання УПА пройде в Києві "за любої погоди і за будь-якої влади".

Зараз ви читаєте новину «"Прихильників УПА треба переслідувати в кримінальному порядку" - Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

141

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути