понеділок, 14 квітня 2008 13:05

"За коаліції ПР-БЮТ, Президента обиратиме Рада"

Депутат Верховної Ради від фракції блоку Литвина Михайло Сирота допускає перехід до процедури обрання Президента парламентом у разі, якщо буде створена коаліція Партії регіонів і блоку Юлії Тимошенко.

Про це повідомила прес-служба Сироти.

Депутат вважає, що сьогодні цілком можливий варіант, коли Президента буде обирати парламент - для цього треба лише, щоб Партія регіонів і блок Юлії Тимошенко сформували коаліцію.

"Тоді вони конституційно будуть у більшості й зможуть проголосувати за відповідні зміни до Конституції, щоб перейти до парламентської форми державного устрою, яка передбачає обрання Президента парламентом", - вважає Сирота.

При такій формі правління, нагадує він, у Президента будуть лише представницькі функції, які не впливають на роботу виконавчої влади, економічні й фінансові процеси.

"Думаю, якщо таке відбудеться, то політикум буде мало цікавити, хто буде наступним Президентом", - вважає депутат.

Сирота переконаний, що такий розвиток подій з кожним днем стає усе більш реальним.

Лідер фракції Блоку свого імені Володимир Литвин проти обрання Президента Радою при збереженні парламентських виборів за партійних списках.

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко має намір запропонувати Верховній Раді 6-го скликання внести зміни до Конституції, згідно з яким вибори Президента будуть проводитися парламентом, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"За коаліції ПР-БЮТ, Президента обиратиме Рада" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути