Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 14:59

"Олігархи-політики рятують свій бізнес і не думають про спікера" - Полохало

Важко визначити новий формат коаліції і кандидатуру спікера через те, що насправді існують приховані інтереси олігархів, які сьогодні самі ще не визначили стратегію своєї поведінки.

Таку думку висловив народний депутат від БЮТ Володимир Полохало.

За його словами, зараз олігархи з фракцій парламенту більше зайняті вирішенням проблем свого бізнесу, ніж проблемами політики.

"Олігархічний бізнес, що існує нині в Україні, робив ставку на відстале сировинне виробництво, і сьогодні в контексті світової економічної кризи істотно страждає через відсутність модерної стратегії свого розвитку. Тому вони сподіваються на бюджетні кошти, на транш МВФ, тобто стурбовані більше своїми проблемами, ніж проблемами коаліції чи обранням спікера, тобто чим завгодно, але не вирішенням ситуації в країні", - зазначив політик.

За його словами, питання коаліції і спікера для них важливе тільки з погляду інструмента контролю над бюджетними і фінансовими потоками - "не більше".

"Зараз олігархи рятують свій бізнес і роблять ставки на ту чи іншу силу. У цьому контексті домовитися про кандидатуру спікера дуже важко", - зазначив політик.

"Тому всі фракції, окрім БЮТ, які впродовж вересня говорили про необхідність перевиборів, заявили, що ніяких виборів бути не може. Інакше кажучи, сьогодні олігархічний корпоративний капітал практично формує і політичну кон"юнктуру, і політичну моду", - вважає Полохало.

Політик стверджує, що сьогодні вже і президент, і всі керівники фракцій, "не посилаючись, правда, на БЮТ", ухвалили загальний вирок, що цього року і в найближчій перспективі вибори не варто проводити, "оскільки є криза, про що два місяці твердив БЮТ".

"Ось відбувся такий політичний плагіат", - вважає він.

Володимир Полохало звернув увагу на те, що сьогодні існує загроза, що через недієздатний обезголовлений парламент у президента з"являться підстави у будь-який момент оголосити перевибори до ВР, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Олігархи-політики рятують свій бізнес і не думають про спікера" - Полохало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути