вівторок, 06 липня 2010 15:15

"Нунсівець" звинуватив владу у русифікації

"Нунсівець" звинуватив владу у русифікації

Нардеп від НУНС Олесь Доній не підтримує рішення влади про повернення до 11- річної системи навчання у школах. Про це він сказав на брифінгу у Верховній раді.

"Впровадження 11 річної системи освіти кореспондується з основною ідеологією нинішньої влади, яка спрямована на тотальну русифікацію і боротьбу з українською культурою. За ідеєю української влади український освітній і культурниий простір має бути об"єднаний з російським. Тому іде уніфікація українського та російського законодавста у цьому плані", - зауважив депутат.

За словами Донія, рішення комітету з питань освіти та культури про повернення до 11 річної системи навчання було сфальсифіковане, тому що на засіданні не було кворуму.

Він впевнений що українська влада нехтує законними процедурами і спрямовує свої зусилля на єднання української і російської культур.

"Нунсівець" вважає, що освіта повинна бути консервативною.

"Запроваджувати раз на пів року новації - означає дестабілізовувати ситуацію серед освітян. З іншого боку, це дає непевність самим школярам", - пояснив Доній.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" звинуватив владу у русифікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути