пʼятниця, 10 жовтня 2008 09:11

"Коаліція в Раді не була створена через коливання Росії" - Костенко

"Коаліція в Раді не була створена через коливання Росії" - Костенко
Коаліція у Верховній Раді не була створена через те, що Москва не визначила чітко свій пріоритет щодо одного з двох майбутніх кандидатів, якого вона підтримуватиме на президентських виборах в Україні.

Таку думку висловив народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (НУНС) Юрій Костенко в ефірі "Ера FM".

"Москва узагальнює російську владу, оскільки саме російська влада хоче, щоб в Україні був, врешті-решт, і Президент, і парламент, і Прем"єр-міністр, які будують відносини виключно виходячи з російського інтересу, а не з українського національного, як намагається робити нинішній Президент Ющенко", - відзначив політик.

"І раптом на політичній арені з"являється Юлія Тимошенко, яка також є одним з потенційних кандидатів на президентських виборах 2010 року, причому сильним кандидатом. І вже ставши Прем"єр-міністром України, Юлія Володимирівна демонструє, дуже, до речі, активно, свою прихильність до сусідньої держави в конкретних ініціативах", - сказав парламентарій.

"Відома тема енергетичної залежності України від Росії. Я є членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу. Я говорив про тему використання нафтопроводу "Одесса-Броди" в прямому напрямку. Це тема, якою я займаюся професійно з 92-го року. Як ви знаєте, уряд Тимошенко (не Януковича, а Тимошенко) робить все, щоб цей нафтопровід використовувався Росією у зворотному напрямку, тобто російська нафта в Чорне море, а не навпаки: азербайджанська нафта до України, потім до Польщі, а потім, в перспективі, до Німеччини. Я так і не отримав відповіді від Юлії Володимирівни, чому уряд це робить", - розповів Костенко.

"Я як фахівець знову ж таки не розумію політику уряду щодо того, чому не розробляється активно український шельф, де є і нафта, і газ. Історія з "Vanco" - це якраз свідоцтво зворотне: що колосальні інвестиційні можливості, які ми могли отримати через інші держави і інший іноземний капітал, практично були заблоковані діяльністю уряду", - підкреслив депутат.

"Я можу привести дуже багато інших прикладів, по яких діяльність демократичного уряду Тимошенко можна називати як, красиві реверанси у бік сусідньої держави. Тому можна сказати, що така політика подобається Росії, як і політика іншого кандидата Януковича - опозиційна політика. Тому зіткнулися два потенційні кандидати в тому, а хто ж буде улюбленцем Росії на наступних президентських виборах, і відповіді цьому немає", - заявив він.

Нагадаємо, 2 вересня 2008 року НУНС оголосив про вихід з коаліції з БЮТ. Впродовж терміну в 1 місяць, відведеного Конституцією України, нова більшість в парламенті так і не була створена. У зв"язку з цим 8 жовтня Президент Віктор Ющенко оголосив про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Коаліція в Раді не була створена через коливання Росії" - Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути