понеділок, 29 березня 2010 13:48

"Ідеєю про союз з Росією влада відволікає українців від зростання цін" - експерт

"Ідеєю про союз з Росією влада відволікає українців від зростання цін" - експерт

Директор Центру миру, конверсії і зовнішньої політики України Олександр Потєхін вважає, що заява віце-прем"єра Володимира Семиноженка про створення союзу між Україною, Росією і Білоруссю не що інше, як піар.

"Пан Семиноженко чесна людина і говорить слова, які подобаються електорату Партії регіонів, - сказав Потєхін в коментарі Gazeta.ua.

"Це (заява віце-прем"єра) - дуже класна приманка чи мішень для громадської думки. Новий уряд, влада дуже добре розуміє, що будь-яке покращення соціальних стандартів неможливе. І тому треба зайняти мізки людей чимось таким, на тлі чого буде смішно говорити про те, що нам не платять зарплату, про зростання цін та підвищення комунальних платежів", - пояснив Потєхін.

Він також заявив, що будь-який союз - це залежність від Росії.

"Ніякого союзу рівних не може бути навіть, якщо ви ретельно випишете юридичні аспекти за якими усі мають рівні права", - наголосив експерт.

"Давайте, подивимося на досвід союзної держави - Російської федерації і Білорусі. Скільки років як вона є: створена Конституція єдиної держави, органи. А на справі? Такої держави немає в природі. Її не існує, - заявив Потєхін.-

Тому всі ці проекти - це агітація і пропаганда в найкращих традиціях піару і відволікання суспільства від дійсних проблем, які вирішити не може ані президент Янукович і його уряд, ані будь-який уряд, який би сьогодні працював в Україні. Зробити те, що обіцяне не можна - немає обєктивних передумов".

Потєхін також зазначив, що ідея створення союзу між Україною, Росією і Білоруссю відповідає поглядам більшості населенню України, проте для іншої половини ця ідея є абсолютно неприйнятною.

"Це знову курс на розкол, підтримка своїх. Ніякого єднання країни на базі ідей пана Семиноженка не може бути апріорі", - наголосив директор Центру миру, конверсії і зовнішньої політики України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Ідеєю про союз з Росією влада відволікає українців від зростання цін" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути