вівторок, 02 червня 2009 18:07

"Газпрому" не зрозуміло, чи розрахується "Нафтогаз" своєчасно

"Газпрому" не зрозуміло, чи розрахується "Нафтогаз" своєчасно
Поки як і раніше немає ясності з тим, чи зможе НАК "Нафтогаз України" своєчасно і повністю сплатити рахунок за постачання газу в травні. Таку думку озвучив за підсумками сьогоднішньої зустрічі з керівником "Нафтогазу України" Олегом Дубиною глава "Газпрому" Олексій Міллер, нагадавши, що платіж повинен бути зроблений до 7 червня.

Відповідаючи на питання, чи буде "Газпром" у разі порушення умов оплати припиняти постачання газу для українських споживачів, Міллер сказав, що "після підписання "Газпромом" десятирічного контракту на постачання газу говорити про яке-небудь відключення України неможливо". "Навіть якщо справа дійде до переходу на передоплату, "Нафтогаз" сам вирішуватиме, скільки отримати газу. Скільки сплатять - стільки і отримають. Яке ж це відключення?" - запитав Міллер.

Сьогодні в Москві відбулася робоча зустріч Міллера і Олега Дубини, в ході якої сторони обговорили хід виконання довгострокових контрактів на постачання і транзит газу. Зокрема, розглядалися питання оплати українською стороною поточних постачань газу, а також необхідність заповнення "Нафтогазом України" підземних сховищ для дотримання в опалювальний сезон 2009-2010 рр. своїх зобов"язань по постачанню і транзиту газу.

Україна купила в квітні 2009 р. 2,3 млрд куб. м російського газу. Ціна газу на II квартал визначена в 270,95 дол. за тис. куб. м. У квітні 800 млн куб. м газу закачані в підземні сховища і сплачені в рахунок послуг з транзиту.

Нагадаємо, що за січень, лютий і березень 2009 р. українська компанія розрахувалася з "Газпромом" своєчасно, перерахувавши 200 млн дол., 360 млн дол. і 342,72 млн дол. Відповідно, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Газпрому" не зрозуміло, чи розрахується "Нафтогаз" своєчасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути