Ексклюзиви
четвер, 01 листопада 2007 09:59

"До отруєння Ющенка причетні його соратники"

Президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що в справі про отруєння Ющенка найближчим часом може з"явитися нова інформація про хід розслідування.

Політолог підкреслив, що основною причиною виникнення нової інформації про отруєння Ющенка може стати те, що зараз Віктор Андрійович готується до президентських виборів.

Залишився фактично рік президентського правління, потім починається передвиборні перегони. На думку політолога, принципово важлива для будь-якого політика, а тим більше президента, інсталяція нової легенди. Тобто Ющенку потрібно за короткий строк позбавитися від всіх негативних характеристик слабкого, нерішучого, недієвого президента. Єрмолаєв вважає, що питання про його отруєння, питання про підозри, пов"язані з історією виборів, - це дуже серйозний вантаж, тому Ющенко зацікавлений в тому, щоб у справі про отруєння з"явилася відповідь. Ця відповідь не обов"язково буде остаточною, але вона повинна бути зрозумілою виборцям, експертам і політикам.

Політолог відзначив, що свого часу він висловлював журналістам припущення про те, що, очевидно, сам Ющенко знає набагато більше, ніж ті, хто обговорює цю проблему, і навіть ті, хто її розслідує. За його словами, не виключено, що для Віктора Андрійовича питання про виконавців (не тих, хто був пов"язаний з отруйливою речовиною, а саме організував цей захід) було відоме через месяц-другой після трагедії, що сталася.

"Причини, через які Ющенко гальмував розслідування і не брав ініціативу в свої руки, можливо, пов"язані з характером цього злочину. Якщо це були б його приховані вороги, політичні або зовнішні, я думаю, Ющенко поводився б куди упевненіше. Видно, ситуація куди складніша, як і все в нашій країні, де кожна трагедія, кожен злочин - це клубок зв"язків і взаїмозалежностей. Чорного і білого не буває, є тільки сіре. Можливо, що складність і суперечність цієї ситуації полягає в тому, що люди, яких підозрював Ющенко, входили в коло знайомих і гальмували це розслідування", - сказав політолог.

Єрмолаєв відзначив, що, під підозрою можуть опинитися колишні політичні опоненти Ющенка, а, можливо, і його колишні соратники, пише ForUm.
Зараз ви читаєте новину «"До отруєння Ющенка причетні його соратники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути