пʼятниця, 12 березня 2010 13:25

"Бютівський" вигнанець створює депутатську групу

"Бютівський" вигнанець створює депутатську групу

14 депутатів Верховної Ради заявили про створення депутатської групи "Конкурентоспроможність і реформи".

Про це на брифінгу у парламенті заявили депутати Ігор Рибаков, Інна Богословська та Юрій Полунєєв.

За їхніми словами, до групи увійшли всі позафракційні депутати і депутати-члени фракцій БЮТ і НУНС, які раніше поставили свої підписи під угодою про створення коаліції "Стабільність і реформи".

Головою групи обрано Рибакова.

На прохання журналістів назвати прізвища депутатів, які увійшли до групи, Богословська сказала:

"Ми вже на наступному пленарному тижні матимемо своє окреме місце у залі, сядемо всі разом, вийдемо, і ви почуєте і побачите всіх нас... Ми прекрасно знаємо, як агресивно зараз поводяться фракції по відношенню до своїх депутатів. Ми хочемо вже разом сісти у парламенті, щоб нікого не цькували, щоб депутати почувалися захищеними".

"Низці депутатів, які свого часу вийшли з коаліції досі кладуть на їхні робочі місця траурні стрічки. Ми хотіли цей бєспрєдєл припинити, ми не хочемо цих людей підставляти під удар", - додала вона.

Богословська сказала, що їхня група хотіла би об"єднати всіх депутатів, які "на персональній основі зайшли у коаліцію" і наголосила, що саме зараз "поняття народного депутата повертається".

"Ми не набираємо тушок. Ми хочемо бачити сильних, самодостатніх, впевнених у тому, що потрібно робити, людей... Тушки були тоді, коли у фракціях ніхто не мав права голосувати так, як він вважає за потрібне", - сказала вона.

Пізніше Рибаков назвав 6 осіб, що увійшли до групи: сам Рибаков, Юрій Бут, Полунєєв, Богословська, Віталій Барвіненко, Ігор Савченко.

Богословська додала, що вони не хочуть оголошувати поки повний список депутатів, тому що "людей залякують лідери політичних сил, які опинилися в опозиції".

"Вони прямо погрожують депутатам, що якщо ви підпишете, машина не доїде, ви повинні пам"ятати про своїх дітей. Ситуація у парламенті зараз нездорова, жахлива", - сказала вона.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «"Бютівський" вигнанець створює депутатську групу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути