середа, 10 грудня 2008 13:22

"БЮТ піде в коаліцію хоч із чортом, аби лише Тимошено була прем"єром" - Ляпіна

Партія "Народний Союз "Наша Україна" згодна на збереження за лідером блоку свого імені, нинішнім прем"єр-міністром Юлією Тимошенко посади прем"єр-міністра у разі підписання коаліційної угоди між БЮТ, фракціями Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" і Блоку Литвина.

Про це журналістам сказала депутат Ради, член фракції НУНС Ксенія Ляпіна.

"Позиція "Нашої України": ми розуміємо, в яку коаліцію йдемо, ми розуміємо, що єдина умова, заради якого БЮТ створить будь-яку коаліцію хоч із чортом, хоч із дияволом, хоч із нами - це вимога залишити прем"єр-міністром Юлію Володимирівну Тимошенко... Буде Юлія Володимирівна (прем"єром)", - сказала вона.

Депутат зазначила, що НСНУ не наполягає на обранні прем"єром її кандидата й навіть не висуває подібних пропозицій.

Водночас Ляпіна зазначила, що дискусійним залишається питання, чи повинна Рада відправляти у відставку Тимошенко для того, щоб обрати її прем"єром заново, або ж без цієї процедури можна обійтися.

Сама Ляпіна схиляється до варіанту відсторонення Тимошенко з посади й розгляду Радою цього питання знову в умовах функціонування нової більшості.

Міністр транспорту й зв"язку Йосип Вінський вважає необов"язковою відставку Кабінету Міністрів у зв"язку зі створенням нової коаліції.

Раніше голова фракції БЮТ у Раді Іван Кириленко заявляв, що продовження роботи Юлії Тимошенко на посаді прем"єр-міністра - це умова створення коаліції в парламенті за участю БЮТ, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТ піде в коаліцію хоч із чортом, аби лише Тимошено була прем"єром" - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути