Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 13:12

Путіну пропонують відмовитись від харківських угод

Путіну пропонують відмовитись від харківських угод

Народний депутат із НУ-НС Ярослав Кендзьор вважає, що прем"єр-міністр Росії Володимир Путін при бажанні може відмовитись від харківських домовленостей і розірвати угоду щодо подовження перебування Чорноморського Флоту РФ у Криму.

Так Gazeta.ua  він прокоментував заяву керівника російського уряду про те, що втрата кількох мільярдів на рік в результаті знижки ціни на газ для України для Росії – це дорога ціна.

"Реальне життя показало, що Україна не може звести кінці з кінцями у питанні свого балансу газу. Ми бачимо наміри підвищити ціни на газ і для побутових потреб, і для економіки. Україні потрібно, виходячи зі своїх можливостей транспортування, домагатися справедливої ціни на газ, як це мають наші сусіди на Заході", - зауважив депутат.

За словами Кендзьора, треба змінювати формулу, яка визначає ціну на російський газ для України. "Після Харкова звучали оптимістичні реляції. Зараз ми бачимо, що ситуація абсолютно не змінилася. Вона залишилися такою, як була. У січні 2009 року тодішній прем"єр підписала газові угоди по закупівлям газу. Дії Тимошенко і нинішньої влади – це скоординована Кремлем двоходова операція. Вона в кінцевому підсумку трагічно закінчується для України", - наголосив він.

"Навіть не фахівцеві було зрозуміло, що тих цін, які були закладені у газовій угоді, яку підписали у січні 2009 року, Україна не витримає. Цю проблему треба було у перспективі розв"язувати чи Тимошенко, чи Януковичу. Але з Росією неможливо розв"язати будь-яку проблему, не пішовши на величезні поступки", - додав "нунсівець".

Нагадаємо, прем"єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за російський газ. Він нагадав, що знижка на газ - це компенсація за продовження оренди бази в Севастополі. Разом з тим, Путін погодився, що кілька мільярдів на рік, яких в результаті втратить Росія, - "це занадто дорога ціна".

Зараз ви читаєте новину «Путіну пропонують відмовитись від харківських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути