пʼятниця, 23 травня 2014 16:36

Путіну доведеться визнати нового президента України - політтехнолог

Путіну доведеться визнати нового президента України - політтехнолог
Фото: ria.ru

Кремль буде намагатись зірвати вибори президента в Україні.

Так у коментарі Gazeta.ua політтехнолог Тарас Березовець прокоментував заяву президента Росії Володимира Путіна про готовність співпраці з новобраною українською владою.

"Все, що говорить Путін, треба сприймати з точністю до навпаки. Коли Путін казав, що "зелених чоловічків" в Криму не має, то вони були. Коли він сказав, що це не російські військові, це були російські військові. Він двічі вже відводив війська від кордонів з Україною, але вони звідти і не пішли. Тому заява Путіна свідчить про те, що Росія все ще сподівається зірвати вибори президента, або буде намагатись делегітимізувати їх будь-яким способом", - зауважив експерт.

За словами Березовця, така "делегітимізація" відбуватиметься через відкликання членів виборчих комісій від технічних кандидатів. "Але вони не врахували той факт, що було знижено кворум для прийняття рішень комісій", - зауважив політтехнолог.

Також, на думку експерта, Росія використовуватиме рирорику: "Якщо не голосує Донбас, то президент - не легітимний".

"З іншого боку Путін розуміє, що вибори все одно відбудуться що би він не робив. І йому все одно доведеться, хоча він цього категорично не хоче, домовлятися і вести переговори з новим, легітимним президентом", - зазначив Березовець.

Крім того Березовець зазначив, що визнання Путіним новообраної влади залежатиме від низки факторів - насамперед від явки виборців. "Якщо вона складе понад 60%, то жодних причин, щоб президента не визнавати у Путіна, звичайно, не буде. Тому я переконаний в тому, що разом з іншим цивілізованим світом Росія привітає новообраного президента, але це відбудеться тільки  у другому турі виборів", - резюмував політтехнолог.

Зараз ви читаєте новину «Путіну доведеться визнати нового президента України - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути