четвер, 28 липня 2022 15:22

Путіна лякає незалежна Україна – Гайдай

Путіна лякає незалежна Україна – Гайдай
Голова Луганської обласної ОВА Сергій Гайдай наголосив, що українська державність має тисячолітню історію. Фото: "Українська правда"

Сам факт самоідентифікації України дратує Росію.

Українська державність це не лише 30 років незалежності, це уся наша тисячолітня історія, уся боротьба за державу, стверджує голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

"Нам намагалися нав'язувати політиків. У нас міністр оборони, голова СБУ були росіянами. Усе робилося, щоб державу Україна знищити. Щоб ми були придатком", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кладемо душу й тіло за нашу свободу" – Зеленський привітав українців із Днем державності

Кремль уже де-факто окупував Білорусь і його тепер дратує Україна. Президенту РФ Володимиру Путіну не хочеться мати під боком незалежну вільну державу. Його лякає, що росіяни візьмуть із нас приклад і не захочуть жити в диктатурі, пояснив Гайдай.

"Я думаю, пройде час і наші діти читатимуть в архівах не про Російську Федерацію, а про якусь Московію імені Путіна. Уся ця махіна розвалиться. народи зрозуміють, що їх просто кидають на війну вмирати", – додав він.

Указ про затвердження Дня державності президент підписав під час урочистостей до Дня незалежності 24 серпня 2021 року. Зародження держави відзначатимуть щороку у День хрещення Русі-України 28 липня. За відповідне рішення проголосувала Верховна Рада.

На параді до 30-річчя Незалежності України президент Володимир Зеленський зазначив, що "точкою відліку державності ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, яке недаремно називають містом, де все починається". Також Зеленський пропонував зробити День державності вихідним.

Зараз ви читаєте новину «Путіна лякає незалежна Україна – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути