Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Путіна не зупинити словами, потрібна зброя - МЗС Німеччини

Путіна не зупинити словами, потрібна зброя - МЗС Німеччини
Атака на Україну триває. Фото: pixabay.com

Президент Росії Володимир Путін розраховує взяти Україну, виснаживши її та західних союзників. Але він прорахується, як прорахувався, коли недооцінив хоробрість українців.

Цивілізований світ і надалі підтримуватиме Україну, зокрема зброєю, заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у своїй колонці для Bild.

"35 кілометрів. Це маршрут між Потсдамом та Берліном. Я його добре знаю, їжджу там щодня: на ходу працюю, розмовляю телефоном і думаю про своїх дітей. Вільне життя. 35 кілометрів - це також відстань від Києва до Бучі, містечка на кшталт Потсдама посеред Європи. Тепер воно відзначене війною. Коли на початку березня туди прийшли російські солдати, люди зазирнули у прірву пекла", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС Німеччини уточнили обережну заяву Шольца щодо війни в Україні

Атака на Україну триває. Вона спрямована проти європейського світоустрою, тому європейці єдині в протистоянні агресивній війні РФ. Через 100 днів війни Путін змінив свою стратегію, вважає Бербок.

"Тепер він б'є із безпечної відстані. Село за селом, місто за містом. Спочатку йде дощ із бомб та артилерії, потім танки котяться випаленою землею. Путін розраховує на завзятість та наше виснаження. І що кожне село чекатиме доля Бучі. Саме тому ми маємо продовжувати підтримувати Україну. Навіть зброєю, бо Путіна словами не зупинити. Ми повинні дякувати нашим союзникам і сусідам за те, що сьогодні ми можемо жити в умовах свободи та безпеки. Ми повинні діяти як найбільша країна в ЄС", - закликала міністерка.

Німеччина із партнерами в ЄС та НАТО збирається реорганізувати оборону ФРН.

"Мир не приходить безоплатно. Але кожен цент, який ми витрачаємо, - це внесок у безпеку та свободу Європи. Доки не в безпеці Україна, не в безпеці і Європа. Якщо Путіна в Україні не зупинити, то завжди буде загроза нової агресії. Ми продовжимо підтримувати Україну", - додала Бербок.

Німеччина планує передати Україні чотири реактивні системи залпового вогню типу Mars II. Їх виготовляє концерн Krauss-Maffei-Wegmann.

Зараз ви читаєте новину «Путіна не зупинити словами, потрібна зброя - МЗС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути